Novosti

NUJNO OBVESTILO:

Minister za zdravje nam je z odredbo št. 0070-33/2020 z dne 13.marca 2020 odredil, da od ponedeljka 16.marca 2020 dalje do preklica odpovemo vse specialistične preglede in vso nenujno diagnostiko.

Opravljamo lahko samo specialistične preglede pod stopnjo nujnosti "NUJNO" in "ZELO HITRO".

Diagnostika smrčanja in motenj dihanja v spanju začasno ukinjamo. Že naročene bolnike bomo po preklicu odredbe prednosto pozvali na obravnavo.

  • Vsi bolniki, ki sumite na okužbo s Koronavirusom, oz. imate povišano temperaturo, kašljate in vas duši, ostanite doma in od doma pokličite svojega osebnega zdravnika ali GSM 031 393 112.
  • Vsi bolniki, ki se zdravite pri nas zaradi kroničnega obolenja (astma, KOPB, srčno popuščanje) in imate redno kontrolo pri nas, počakajte na pregled do maja 2020, ko pričakujemo, da se bo pandemija umirila.

 

AMBULANTA BO ZAPRTA ZARADI DOPUSTA:  od 28. aprila 2020 do 30. aprila 2020.

 

NASLEDNJA ŠOLA ASTME BO: 26. marca 2020-je odpovedana.

NASLEDNJA ŠOLA KOPB BO: 23. april 2020.

OGLEJTE SI NOVICE NA FB PULMORADIX

RESPIRATORNI POLIGRAF Z 1 KANALNIM EEG: pridobili smo nov aparat za snemanje motenj dihanja v spanju, ki poleg ustaljenih parametrov zaznava tudi električno aktivnost možganov. Sedaj bo pri nas ocena učinkovitosti spanja poglobljena. Ocenili bomo tudi čas uspavanja, učinkovitost spanja, število prebujanj na uro, skupni čas spanja in globino spanja.

SODELOVANJE S PULMOLOGINJO V LJUBLJANI: Mnogim bolnikom, ki smrčijo in njihovi partnerji opažajo, da v spanju večkrat prenehajo dihati, se lahko opravi triažni pregled v ljubljanski ambulanti pri dr Sonji Kambič, specialistki interne medicine. Respiratorno poligrafijo odčita dr Igor Koren osebno. V kolikor ta izvid govori za pomembne motnje dihanja v spanju, se nato nadgradi diagnostika in terapija v ambulanti dr. Korena v Slovenj Gradcu.  Podatek o lokaciji ambulante dr Kambičeve je na povezavi: www.pulmologija.si  

SODELOVANJE S SPECIALISTOM ORL V CELJU: mag. Matej Delakorda, dr. med. specialist otorinolaringolog opravlja konzilijarno nadgradnjo in posege v sklopu smrčanja in obstruktivne apneje v spanju v Medicinskem centru Paracelzus v Celju. Več podatkov je na povezavi: www.orl-delakorda.si

EKIPA INFO@NAJBOLJSI.SI nas je po mnenju bolnikov izbrala kot najboljšega pulmologa meseca oktobra 2015. Objavili so članek (blog), o naši diagnostiki smrčanja in motenj dihanja v spanju, ki je na spodnji povezavi:  http://najboljsi.si/blog/zavod-pulmoradix

ZARADI  IZRAZITEGA  POVPRAŠEVANJA  PO  DIAGNOSTIKI  MOTENJ  DIHANJA  V  SPANJU  POKLIČITE  NAŠO  EKIPO, DA IZBEREMO ZA VAS NAJBOLJŠO VARIANTO. NA ŽALOST SE ČAKALNA DOBA ZA RESPIRATORNO POLIGRAFIJO IZ MESECA V MESEC PODALJŠUJE!                                                                                                                                                                                     

MOTNJE DIHANJA V SPANJU LAHKO OBRAVNAVAMO NA NAPOTNICO Z VZS 1474 - PREUČEVANJE SPANJA.              

     NAROČANJE NA DIAGNOSTIKO MOTENJ DIHANJA V  SPANJU:  PRIJAVA NA PREUČEVANJE SPANJA PREKO E-PORTALA NI MOŽNA!!!

 

 

UTRINKI KOLEKTIVA V PROSTEM ČASU