Šola astme

Gre za redno izobraževanje, ki ga organizira ekipa Pulmološke in Internistične ambulante.

Kje se opravlja šola astme?

V prostorih Pulmološke in Internistične ambulante, Partizanska pot 16, Slovenj Gradec.

Kdo vodi šolo astme?

Teoretski del z diaprojekcijo prikazuje prim.mag. Igor Koren, dr.med. oz. Ana Novaković, dr med,  praktični del pa srednja medicinska sestra Katica Strmčnik in tehnik zdravstvene nege Urša Hajnže.

Kdaj se organizira šola astme?

Vsake tri tedne. Julija in avgusta ni šole astme. Predavanje s praktičnimi vajami trajajo1 šolsko uro. Praviloma je šola astme ob ponedeljkih popoldne in v četrtkih dopoldne. Točen datum in uro predavanje dobite pri osebje v ambulanti, na naši internetni strani v rubriki "NOVOSTI" in na facebooku Pulmoradix. Vstop je prost. Svoj prihod je zaželeno najaviti telefonično, ker je število sedežev omejeno (059 255 000 ali 051 623 588)

Namen predavanja in praktičnega prikaza:

Poudarek je na opisu dihalnih poti in shematskemu prikazu alergijskega vnetja.

Opisani so glavni alergeni in njihov vpliv na nosno sluznico ter sinuse. Nazorno in slikovno so prikazane spremembe na dihalnih poteh, ki nastanejo kot posledica alergijskega vnetja.

Opisana so vsa zdravila za zdravljenje astme, ki so na našem tržišču. Poudatek je na pravilni in dosledni uporabi zdravil.

Pojasnjena so navodila-ankete za spremljanje urejenosti astme.

Na koncu se nazorno prikaže tehnika pravilnega jemanja pršilnikov in vdihovalnikov. Nakazani so ukrepi samozdravljenja ob nenadnemu poslabšanja astme.

Zaključek:

Vsak bolnik z astmo bi moral vsaj enkrat obiskati podobno predavanje!

Utrinki s šole astme